Balkezes Blog

Miért tartunk még itt? - avagy Balkezesek világnapja 2018. Magyarország

2018.08.12 10:50
Miért tartunk még itt? - avagy Balkezesek világnapja 2018. Magyarország

A világnap arra hivatott, hogy minden évben felhívja a figyelmet a balkezességre, a sajátosságokra, már 1976-óta.

Ez a nap a balkezesekről szól. Róluk, akik sokszor találkoznak ellenérzésekkel, a kezességük miatt, azzal, hogy ők "problémásak".

Fotó: The Telegraph (UK)

Ellenérzéssel, el nem fogadással, a jobb lenne ha kezdetű mondatokkal. Mi lesz ha nem a többséghez tartozik, maszatos lesz a keze az írásnál, a szép kezedet használd... Majd ezek után jogosan felmerül a kérdés a  gyerekben, hogy baj-e, ha ő balkezes. Így megfelelve a társadalmi elvárásnak-nyomásnak sok esetben saját magát próbálja átszoktatni. Mintha a balkezesség valamiféle fogyatékosság, balítélet lenne, amit el kell kerülni, mert ha nem; hátrányba kerül a gyerekünk.

Mikor vesszük már észre, hogy egy többségi jobbkezes társadalomban többek között a kreativitásuknak köszönhetően remekül megállják a helyüket, sőt! Az orvosnál például azt várjuk, hogy egészében lássa a kezelendő embert, ne csak egy betegséget. A balkezesek a holisztikus gondolkodásuknak köszönhetően minden problémát-helyzetet így kezelnek. Simán megoldják, összerakják a puzzlet, mert látják az egész képet, nem csak a kis darabkákat.

Ehhez társul a remek érzelmi intelligenciájuk, ami még a technika világában is elengedhetetlen a társas kapcsolatainkat tekintve.

Ki ne akarna olyan sikeres lenni, mint Julia Roberts vagy Rubint Réka vagy Barack Obama? Mindegyikük balkezes!

Fotó: The Telegraph (UK)

A balkezesség nem választás értsük már meg! Igenis káros következményei vannak az átnevelésnek, akár erőszakos-akár jó szándékú. Lehet azt gondolni, hogy semmi baja nincs a gyereknek, ha a jobbkezét használja. Még lehet, hogy nincs, lehet ő ügyesebben kompenzál. A pszichés tünet is lehet egy tünet.

A piszkos kézre, az írásra megvannak a megfelelő technikák és a megfelelő eszközök.

Az otthoni odafigyelést és elfogadást, támogatást információval lehet segíteni.

A világon a legsikeresebb emberek jóval nagyobb arányban balkezesek, mint jobbkezesek. Ez azért elgondolkodtató. Talán mégsem az átszoktatás a célhoz vezető út, lehet, hogy hagyni kéne szárnyalni a gyereket azzal a képességgel, amit ő kapott. Hiszen balkezesnek lenni menő!

A balkezesek világnapja alkalmából ezen a héten 2018.08.13. -2018.08.20.-a közötti időszakban, a webshopban minden termék 15 % kedvezménnyel kapható!

Kuponkód: Balkezesek világnapja

 Sőt, most az első 5 vásárló, aki 5000 Ft felett vásárol ajándék belépőjegyet kap az ősszel megrendezésre kerülő workshopra, ahol interaktív előadáson vehet részt. - Siess, le ne maradj!

 

 

Webáruház készítés