Balkezes Blog

Mi a csoda az a balkezes bögre?

2019.01.19 12:18
Mi a csoda az a balkezes bögre?

A Down Alapítvány és a Balkezesgyerekek.hu együttműködésének köszönhetően elkészültek az egyedi, kézműves balkezes bögrék.

Mitől balkezes? Vegyünk a bal kezünkbe egy bögrét és nézzük meg, hol helyezkedik el rajta a minta. Legtöbb esetben ilyenkor nem látjuk a rajzot vagy feliratot, hiszen nem felénk néz. A tömeggyártás során a jobbkezesekre fókuszálnak a gyártók.

Mi igyekeztünk egy speciális bögrét megalkotni, mely valóban csakis balkezesek számára használható, ugyanis ha a jobbkezünkbe vesszük és úgy próbálunk inni belőle, kicsorog az innivaló.

A decemberi Down hírmagazinban 5.50-9.56-ig láthattok egy betekintést a Balkezes bögre projektről, melyben néhány kulisszatitokba is beavatunk benneteket.

A bögre már kapható a balkezesekgyerekek webáruházban. Megvásárlásával a Down Alapítvány Gondozóházát támogatjátok. A Down Alapítvány komplex szolgáltatás-rendszerének egyik fő célkitűzése a felnőtt értelmileg akadályozott emberek támogatott önálló életének szolgálata, szakmai támogatása.

Az ember életének fontos eleme a munka, az a tudatos, célirányos tevékenység, amellyel az ember környezetét úgy alakítja, hogy szükségleteit kielégítse, önmagát ellássa.

Az értelmileg akadályozott emberek sem különböznek, nekik is vannak elképzeléseik életükkel, munkájukkal kapcsolatban, de állapotukból kifolyólag gyakran korlátozva tudják ezeket az elképzeléseket megvalósítani. Ennek ellenére vágynak arra, hogy társaik között legyenek foglalkoztatva, munkájuk legyen.

Ezúton is köszönöm az együttműködési lehetőséget az Alapítvány munkatársainak és külsős dolgozóinak!

 

Balkezesnek lenni menő!

Webáruház készítés