Balkezes Blog

Egy kis ajándék a kézírással kapcsolatban

2016.11.19 19:14
Egy kis ajándék a kézírással kapcsolatban

A kézírás

A kézírás egy nagyon fontos készség, ami szorgalommal és gyakorlással fejleszthető, függetlenül attól, hogy valaki jobb vagy balkezes. Ám a balkezesek egy kicsit nagyobb odafigyelést igényelnek, hiszen a szöveg iránya balról jobbra halad, ami nekik az „ellentétes irány”.

Először is figyeljünk arra, hogy a gyerek kényelmesen tudjon ülni az íróasztalnál: leérjen a lába a székről és az asztal se legyen túl magas.

Érdemes arra is figyelni, -különösen egy osztályban, ahol ketten ülnek egymás mellett-; hogy elég hely legyen az íráshoz. Ugyanis a balkezes gyerek könyöke könnyen összeütközhet a jobbkezes padtársáéval. Ilyenkor érdemes a balkezes gyereket a pad bal felére ültetni, így mindketten zavartalanul tudnak dolgozni.

A testtartásra is figyeljünk: a gyerek egyenesen üljön, nem kell jobbra-balra dőlnie, fejet hajlítania írás közben. Tehát a felsőtest és a fej mindenképpen egyenes maradjon, előre lehet egy picit hajolni.

Nagyon fontos, hogy az írástanulás kezdetén-de akár már az óvodában nagycsoportban is-, rögtön tanítsuk meg a helyes kéztartást, mert később egy rossz beidegződést már nehezebb korrigálni.

A helyes balkezes ceruzafogásról ITT TÖLTHETŐ LE egy ingyenes anyag.

(CTRL+kattintással érhető el az oldal)

ajandek_foto.jpg

www.balkezesgyerekek.hu

www.facebook.com/balkezesgyerekek

www.balkezesgyerekek.blog.hu

Webáruház készítés