Balkezes Blog

Down Alapítvány - Balkezes bögre

2018.11.26 12:45
Down Alapítvány - Balkezes bögre

A Down Alapítványnál jártam. És a kezemben az ő kerámiaműhelyükben készült BALKEZES BÖGRE prototípusa van!

A bögrék majdani vásárlásával ezt az alapítványt tudjátok támogatni.

Hamarosan elkészül a többi egyedi, kézműves balkezes bögre is.

A Down Alapítvány komplex szolgáltatás-rendszerének egyik fő célkitűzése a felnőtt értelmileg akadályozott emberek támogatott önálló életének szolgálata, szakmai támogatása.

Az ember életének fontos eleme a munka, az a tudatos, célirányos tevékenység, amellyel az ember környezetét úgy alakítja, hogy szükségleteit kielégítse, önmagát ellássa.

Az értelmileg akadályozott emberek sem különböznek, nekik is vannak elképzeléseik életükkel, munkájukkal kapcsolatban, de állapotukból kifolyólag gyakran korlátozva tudják ezeket az elképzeléseket megvalósítani. Ennek ellenére vágynak arra, hogy társaik között legyenek foglalkoztatva, munkájuk legyen.

Az intézményben (Down Alapítvány II. sz. Gondozóháza) működő fejlesztő, valamint rehabilitációs foglalkoztatás célja az ő bekapcsolásuk a munka világába. Ügyfeleik munkaviszonyban állnak, munkájuk eredményeképpen ugyanúgy fizetést kapnak, önálló jövedelemmel rendelkeznek, mint minden dolgozó ember. Minden ügyfelük számára igyekeznek a legmegfelelőbb feladatot biztosítani az egyéni sajátosságaikat figyelembe véve.

A fotón a kerámiaműhelyben dolgozó csapat látható. 

Balkezesek számára kialakított bögre. Alapanyaga agyag, mázas, kézzel készült balkezes bögre, amelyet megváltozott munkaképességű értelmi fogyatékos felnőttek készítenek a Down Alapítvány Gondozóházának kerámiaműhelyében. A bögre hőálló, de mikrohullámú sütőben nem javasolt melegíteni a máz esetleges fémtartalma miatt.

A bögre megvásárlásával a Down Alapítvány Gondozóházát támogatjátok.

A balkezes bögre készítésének folyamata:

Hamarosan elérhető és megvásárolható lesz a balkezesek boltjában. 

Balkezesnek lenni menő!

Webáruház készítés