Balkezes Blog

Balkezes hangszerek -balkezes gitárok és balkezes ukulelék

2020.11.13 17:30
Balkezes hangszerek -balkezes gitárok és balkezes ukulelék

A balkezesek pontosan tudják, hogy milyen nehéz olyan gitárt, vagy más pengetős hangszert találni, amely minden részletében megfelelő a számukra. Az Ortegánál értik ezt a kihívást, ezért is kínálják nekik az egyik legszélesebb húros hangszer választékot a piacon.

 

Balkezes klasszikus gitárok, balkezes ukulelék, balkezes akusztikus basszusgitárok, balkezes bendzsók, balkezes mandolinok (összesen 60 modell), mind speciálisan balkezes zenészeknek tervezve. A gazdag méret, szín, nyak szélesség és egyéb konfiguráció választékban biztosan megtalálod a számodra tökéletes hangszert.

Az Ortega hangszerek a német piac elvárásainak megfelelő minőségben készülnek. Fontos megemlíteni, hogy nem a jobbkezes modellek utólagos átszereléséről, áthúrozásáról van szó, ezek mind balosra tervezett és épített hangszerek, melyek felár nélkül, a jobbkezes változatokkal azonos árban kaphatók. 

Mostantól a balkezesgyerekek.hu webáruház kínálatában is elérhetőek a balkezes gitárok és a balkezes ukulelék. 

Ezeken a hangszereken a híd, a nyak, a húrozás és a forma is eleve balkezesek számára lett kialakítva. 

Az 1994-ben alapított Ortega Guitars bevezette a német formatervezést a gitárkészítés autentikus és hagyományos módszereibe. 

Az innováció és a minőség iránt elkötelezetten törekszenek arra, hogy fejlesszék az összes akusztikus hangszerük elvárásait.

2020-ban, a 44. Balkezesek világnapja alkalmából az Ortega piacra dobta az egyik legszélesebb választékot a kifejezetten a balkezes zenészek, zenét tanuló gyerekek számára tervezett hangszerek közül.

Az ukulele Hawaiiról és a Polinéz szigetvilágból származik és ugyan több mint száz éves múltra tekint vissza, csak az utóbbi évtizedekben indult világhódító útjára.

Elterjedéséhez kompakt mérete mellett nagyban hozzájárult, hogy közismert pop zenészek is felfedezték maguknak és több világslágert is komponáltak ukulelére.

Csak 4 húrja van, amin lényegesen egyszerűbb elsajátítani az alap akkordokat mint egy gitáron, így a játékost már néhány óra gyakorlás után komoly sikerélményhez juttatja. Mára a zenével kedvtelésből ismerkedők egyik legnépszerűbb kezdő hangszere lett.

Többféle méretben létezik, melyek közül a koncert méret a legelterjedtebb. Kisebb gyerekeknek (kb 8 éves korig) a sopranino, kb 12-14 éves korig a szoprán ukulele lehet megfelelő. Kamaszok és felnőttek leggyakrabban a koncert méretet választják. Az ennél nagyobb ukulele (tenor és bariton) azok számára lehet kényelmes, akik már gitároztak korábban.

Jelenleg ezeket a hangszereket 7-14 napos határidővel tudjuk szállítani.

Webáruház készítés